31 mars 2008

Koutställning

En klass av förstagångskavlvare med ettan längs till vänster som vann då hennes juver var bäst!!

Championatrosett


Elisabeth Theodorssons två nya champions



Under helgen som gick besökte vi något nytt, en koutställning. På jordbruksgymnasiet Uddetorp utanför Skara ställdes massor av kor utav olika raser ut! På utställningen träffade vi Elisabeth Theodorsson som är så framgångsrik med sina cairn terriers och hon förklarade hur allt gick till för att ställa ut kor. Vilket jobb för att vara redo för ringen med speciell mat upp till 6 månader innan utställningen och tvätt av varje ko en gång om dagen i en vecka innan uppvisningen. Klippning ingick också!! Men så har jag aldrig sett kor med så vit ren färg!!


Domaren gick igenom varje ko och placerade 1-5 och efter det så tog han en mikrfon och gav öppen kritik och det var extra intressant för en oinvigd!!

Datorkrasch - Computer crash

Datorn hemma totalkraschade tyvärr häromdagen. Mycket av det viktigaste jag hade i datorn är sparat på en separat hårddisk men tyvärr förlorades en del information som adressboken i mailprogrammet. Ni som läser detta och som jag brukar vara i kontakt med får jättegärna skicka ett mail till mig så att jag bygga upp en ny adressbok!!! Ny dator har införskaffats!!

The other day my computer completely crashed and I lost my whole address book in my mail program. If you read this and you’re very welcome to send a mail to me so I can start building a new address book!!!

28 mars 2008

24 mars 2008

Play A While Arabia - "Våga", 10 veckor


Polen

Andra veckan i april skall jag åka till Polen. Lagmansgymnasiet i Vara åker varje år med årskurs treor på en studieresa till Polen och bor då ca en vecka i Krakow och utgår därifrån för alla aktiviteter som sker under veckan. Då jag är SO-lärare på högstadiet så blev jag tillfrågad om jag ville åka med och det kunde jag inte tacka nej till då jag aldrig varit i Polen. En hel dag skall förläggas till Auschwitz-Bikenau och på något sätt känns det som min skyldighet att åka dit och på plats ta del av de fasor som utspelades där under andra världskriget då jag undervisar i historia och varje år arbetar om förintelsen. Läser in mig på Polen just nu och trots att det ligger så nära och att jag har massor av poäng i historia, geografi osv. måste jag erkänna att mina kunskaper varit oerhört bristfälliga men de börjar ”ta sig”!!

En dag är helt fri för egna strövtåg och hundmänniska som jag är kommer jag kanske hinna med något som har med hund att göra……..

Har hört att Krakow är en mycket vacker stad och jag tycker verkligen om att besöka vackra och intressanta städer och Prag ligger högt på listan. Personligen är jag ingen charterresenär som bor på ett hotell en vecka och ligger på ”playan” och ”steker” mig. Efter ca 20 minuter börjar det krypa i mig och jag vill hitta på något…..

Associationstest

Kolla in detta associationstestet. Frågan är hur trovärdigt det är men är ändå ganska kul att testa!! Det är ju ändå utvecklat på Harvard.....

Aanalysera din blogg!!

Här kan du analysera din blogg!!

Själv var jag enligt analysen en strateger i temperamentet och INTP enligt Jung-Meyers typen.

21 mars 2008

Grabbarna Grus 10 veckor!!

"Kari", Play A While Karhu 10 veckor

"Kjell", Play A While Stockmans 10 veckor



Fasu har varit på vinterutflykt!!


Var sover man skönast?


Även om vi är små så är vi inte dumma!! Vi vet var man sover mjukast och skönast!!! Memma tycker att vi är helt ok, bara vi inte springer rakt över henne....

18 mars 2008

Väl bevarad hemlighet

Mats ute i myren
Norrland eller Västergötland???
Näckrosor i Rösjön
Även Toad blev fikasugen efter promenaden......
Mats framför uthusen i Bastöna

De som vet hur jag bor vet att det är ett oerhört öppet och platt landskap men inte så lång härifrån utanför för en by som heter Norra Vånga ligger en "väl bevarad hemlighet", Bastöna, Rösjömosse och Rösjön. Varför skriver jag om det här just nu, jo det är väl så att jag just nu längtar efter sommar efter den hemska snöstormen igår och satt och tittade på lite bilder och "drömde mig bort". Bastöna är en helt intakt gård från runt mitten av 1800-talet. Mitt inne i skogen ligger denna lilla vackra gård och ca 2.5 km promenad genom ett myrlandskap når man Rösjön. Rösjön ligger lång från vägar, bostäder osv. och det är så härligt att vara på ett ställe där bara naturen "låter".

Myrarna ser ut precis som i Norrland och det skall finnas hjortron men jag har tyvärr inte hittat några. TV-serien på Vilhelm Mobergs bok Rid i natt spelades delvis in i området och kommer själv ihåg en scen där Kjell Brgqvists karaktär begravs levande i myren.....

Häromåret tog jag med min systerson Mats till Bastöna och när vi vandrat till Rösjön så fikade vi och njöt av utsikten. Rösjön är tydligen av riksintresse gällande fågellivet.

Missförstånd

Har fått höra att vissa tror att det saknas en testikel på Karhu som jag letar ett sällskapshem till. Kan dementera det med att alla fyra hanarna är kompletta!!!!

Nokia med kompisen Gråbo


17 mars 2008

Det kommer trevliga bilder från nöjda valpköpare!!!

Fasu i Kuopio sover
Miki i Oxelösund leker ute
Mira i Umeå får uppleva vinter
Tintin tillsammans med Tsumba i Helsingfors

16 mars 2008

Lyckad helg i Malmö - Successful weekend

Memma BIR och Ch Khalibadh Snögubbe BIM och i mitten domare Lotte Jörgensen
Memma BIG-2 under domare Lotte Jörgensen






Foto: Monica Thyrell









For ner till Malmö riktigt tidigt under lördagmorgonen!! Det visade sig utvecklas till en framgångsrik helg på flera sätt. Under lördagen vann Memma (Play A While Lady Orlando) BIR och BIG-2. På söndagen gjorde jag min sista tjänstgöring i utbildningen till ringsekreterare med godkänt resultat!!


Tusen tack till hejarklacken från Skaraborg som stannade kvar och hejade, Monica Thyrell och Bibbi Lundberg!!!!!!!!!





Play A While Lady Orlando had a successful Saturday winning BOB and second in the group under afghan breeder Lotte Jörgensen from Denmark!!



I also passed the fifth and last assignment in the education to become a ring steward!!

11 mars 2008

Vi söker trevliga hem!

Play A While Karhu
Play A While Stockmans 8.5 veckor gammal





Dessa två pojkar söker nya hem. Karhu vill till ett hem som söker en glad och trevlig whipethane till sällskap.


Stockmans ser ut at kunna växa upp till en vacker herre som söker någon som kan ta hand om hans potential!


10 mars 2008

Namn i stamtavlan - förklaring


En av valpköparna jag träffade i helgen undrade hur jag uttalar Junis namn i stamtavlan: Late Red Autumnhop Ale. Jag har ”mixtrat” lite med namnet då jag skrivit ihop Autumn och Hop, det skall egentligen särskrivas, men då blev det för långt att registreras hos SKK . Den kull Juni kommer ur heter efter namn på öl från bryggeriet Sheperd Neame (en tik ur kullen fick företagsnamnet). 1987 när jag jobbade på kennel i England bodde jag i en liten by som heter Selling. Selling ligger mellan den mindre staden Faversham och mer kända Canterbury. I Faversham, ligger Storbritanniens äldsta bryggeri Sheperd Neame. De använder i stor utsträckning en sorts humle (hop) som kallas Goldings och som anses som en av finaste som finns att använda. I det rum jag bodde i på kenneln där jag jobbade hade jag utsikt över en humleodling där just Goldings-humle växte. När det var dags för humlen att plockas ner (den slingrar sig runt stolpar och tunt rep som dras som ett tak) kom det massor av ”lustiga” människor (tyckte det då i alla fall) som skördade humlen och de såg ut som hippies som stannat kvar i slutet av 60-talet!!

På bilden syns två män som plockar ner humlen och i bakgrunden går det att skönja de typiska byggnader som används i grevskapet Kent för att ta vara på humlen. Denna typ av byggnad har säregna torn som är nästintill trekantiga och det går att se på bilden i bakgrunden.

En trevlig tradition är att pubar klär bjälkar osv. i puben med nyskördad humle och det gör att det luktar speciellt i puben men det är en trevlig lukt!!

I Faversham talas en helt egen dialekt av äldre personer uppvuxna i staden. De som jag jobbade för på kenneln hade en gigantisk trädgård och hade en trädgårdsmästare anställd. Han talade denna dialekt och i början när han talade med mig förstod jag ingenting men bestämde mig för att lära mig! Efter ca 3 månader en dag så var det som att knäcka läskoden, helt plötsligt förstod jag allt han sa och behövde inte bara stå och nicka och verka intresserad trots att jag inte fattade någonting… En amerikansks bekant hörde honom tala och förstod heller Ingeting så det var inte bara för att jag är svensk, tydligen!!

9 mars 2008

Nu håller de på att flytta

5 av de åtta har flyttat under helgen och det är alltid lika trevligt när nöjda valpköpare hör av sig och prisar sin nya kompis! Kullen är döpt efter finska varumärken och hanarna heter: Stockmans, Fazer, Nokia och Karhu. Tikarna: Iittala, Marimekko, Tiimari och Arabia. Snälla valpköpare gav mig presenter igår som har med varumärken att göra och jag fick en Marimekko-skål, en Iittala-mugg och Fazer-choklad!!!! Frågan är nu bara vad blivande ägare till Nokia skall göra?? En N95 vore ju inte tokigt...... Nej, nu skall jag inte skrämma upp Jenny som skall ha Nokia......

5 mars 2008

Whippet i tenn


En bekant tillverkar hundar i tenn och så här ser whippet ut! Fin va?