31 dec. 2008

Gott skratt!!

Whippetklubbens eminenta poängräknare Ulla ringde tidigare idag och skrattade hjärtligt i telefonen och undrade om jag kollat min mail, men det hade jag inte gjort på några timmar. Jag förstår varför Ulla skrattade så, för titta här nere vad hennes ordbehandlingsprogram gjorde med texten om min Memma, Play A While Lady Orlando. Ni förstår att även jag skrattade gott åt texten!!!

EUW-08 PLAY A WHILE LADY ROLANDO f 2006-03-16 e SUCH DUCHY KBHV-05 Adagio Ta Mokpo u Play A While Milan Pup Henry Hurling, Keanu Age Henry Hurling & Jonas Warburg, Keanu 6) Malmo Into 1 kuku ck CERT CACTI BIRR BIG-2

29 dec. 2008

Play A While Fazer & Play A While Iittala 11 months

Foto: Åsa Lindholm

Play A While Marimekko 11 months

Foto: Åsa Lindholm

My weight.... - Min vikt.....


Mymlan and me after the morning jog. Mymlan och jag efter joggingturen i morse.

____________________________________________________________________

I was out jogging this morning in fantastic cold winter weather. I realized that I have gained too much weight the last 6 months because I have not trained properly and I have eaten too much that is no good for me….. I have never ever done any new year’s resolutions before in my whole life (what I can remember…) but when I was jogging up a slope and got very tired I decided that I have to lose a number of kilos!! I never write about private things on the blog but will now make an exception to put pressure on myself. I am giving myself a challenge and that is to lose a number of kilos and by the time that my vacation starts (in June) I must be down less than 88 kilos. If you’re interested you´re welcome to follow my weekly update on my current weight and I will step on my scale every Friday. If I for any reasons weigh more that 88 kilos in the middle of June I must offer one of you that read my blog a three course dinner with a luxury twist.

So on Friday I will climb up on the scale for the first time and I know I will be embarrassed to report my weight….

____________________________________________________________________

I morse stack jag ut och joggade med hundarna i det kalla men väldigt vackra vintervädret. Jag kände tydligt att jag har lagt på mig för många kilo de senaste 6 månaderna då jag inte tränat regelbundet och ätit för mycket onyttigheter….. Vad jag kommer ihåg så har jag aldrig avgett något nyårslöfte men nu skall det bli ett för första gången. Jag brukar inte skriva om privata saker på bloggen men nu skall jag göra ett undantag för att sätta lite tryck på mig. Till att semestern börjar i mitten av juni skall jag väga under 88 kilo. Om du har lust så får du gärna hänga med i min viktnedgång då jag ämnar väga mig varje fredag så att ni kan följa min ”kamp” för att gå ner i vikt!! Om jag skulle väga mer än 88 kilo när semestern börjar måsta jag bjuda en av er läsare på en 3 rättersmiddag av det lite lyxigare slaget!!!

Så på fredag är det dags för första vägningen och jag kommer att skämmas för att rapportera min vikt….

28 dec. 2008

Lite foton från utställningen - Some photos from the show

Winner of the sighthound group Twyborn Big Ben
BIS-puppy 6-9 months Honungsmåne Love Me Do - Don't I look relaxed having my hand like that????......

Best terrier Crumb´s Kiss Me Kate
All photos courtesy of Monica Thyrell



Dog show Boxing Day - Utställning på Annandagen

Boxing Day I judged an open show. It was a very nice day and whippet colleague Michael Vikström judged in the next ring. I had about 90 dogs entered under me but a number of people who had entered did not show up so it did not take that long for me to finish. The quality among the adult toys was quite poor and in the big ring in the afternoon judging the group for the toys was not that fun but I found two gorgeous toy puppies that ended up BIS and BIS-2 among all puppies 6 to 9 months. BIS was won by a Bichon Havanais that just “flew around” the ring and the most striking Shih Tzu bitch puppy that ended up second.

In terriers I gave the group to a very promising Cairn terrier bitch that was very striking and moved beautifully!!

The sighthound group was won by the young and very promising whippet Twyborn Big Ben and he finally ended up BIS-3 among all adults entered.

På Annandagen dömde jag en inofficiell utställning åt Skaraborgs kennelklubb i Tibro. Grupp 3, 9 och 10 var mitt uppdrag. Bland de vuxna i grupp 9 var kvaliteten inte så hög men jag hittade två mycket fina valpar, en Bichon havanais son rörde sig så fint och slutade som BIS-valp 6-9 månader. Tvåa i BIS-valp var en Shih-Tzu som även den var jättevacker!! Tyvärr var det många som inte dök upp som hade anmält så dagen blev inte så lång för mig. I ringen bredvid dömde ”whippet-kollegan” Michael Vikström.

I terrier hittade jag en mycket vacker och lovande cairn terrier som ännu bara är junior.
I grupp 10 vann whippethanen Twyborn Big Ben som visade sig från sin bästa sida och han mötte en saluki från championklass i gruppen men Big Ben tilltalar mig så mycket att ingen kunde slå honom denna dag. Han slutade som BIS-3 bland de vuxna!

Viggo + Memma= sant!

Ingemar and Ingegerd who owns”Viggo”, Play A While Whitstable Bay Ale was kind enough to let me take Viggo with me home to be mated to Memma (Play A While Lady Orlando), as she typically needed to be mated in the middle of Christmas… But now Memma is mated and hopefully she will have a litter at the end of February!!

Here you can see a pedigree of the litter and also photos of relatives far back in the generations!

If you're interested in the litter you're very welcome to get in touch!!

Ingemar och Ingeger som äger "Viggo", Play A While Whitstable Bay Ale var snälla och lät mig ta hem Viggo då Memma (Play A While Lady Orlando) löpte så att hon skulle paras mitt under Julen (typiskt!!). Men nu så är Memma parad med Viggo och förhoppningsvis kommer hon få en kull i slutet av februari!!

Här är stamtavlan på kullen och där finns även bilder på släktingar långt bakåt. Är du intresserad av en valp så är du varmt välkommen att höra av dig!!

23 dec. 2008

Visit på kennel Lazarus - Visit at kennel Lazraus

I april när jag var i Krakow passade jag på och besökte kennel Lazraus whippets som befinner sig i Katowice inte så långt från Krakow med hjälp av Natalia som höll den excellenta föreläsningen om genetik på kongressen i somras. Idag hittade jag lite bilder från besöket på kennel Lazarus hemsida.



In April when I went to Krakow in Poland i also went to Katowice to visit the Lazarus kennel with the help from Natalia who held the excellent lecture on genetics at the whippet congress in Sweden. Today I found some photos from the visit at the Lazarus homepage.

En dag med Savara-folket

Savara-barn som går på skolan som drivs av ARTS
Matlagningsplats i en Savara-by

Här las äggen så at råttor inte kom åt dem


Ingången till ett av husen



DE säregna husen med taket som gick långt ner




Bygatan






Savara-text.





Katarina tackar prästen








Transpersonen berättar om sig själv och sitt liv







Den absolut mest intressanta dagen under resan till Indien var onsdag under veckan. Den dagen for vi och tittade på den organisation som vår koordinator Sanyasi Rao driver för att ta hand om barn från stamsamhällen som föräldrarna inte kan ta hand om på ett tillfredställande sätt. Då går ARTS, som organisationen kallas in och tar hand om dessa barn och de bor, äter och går i skolan inom ARTS-verksamheten. Mycket viktigt är att dessa barn inte tappar kontakten med sin egen kultur och äldre personer från stammarna kommer och lär barnen danser osv. som tillhör deras egen kultur.









Vi fick bl. a se ett par dansuppvisningar med den typiska dans som Savara-folket dansar med en väldigt speciell musik och säregen men medryckande rytm. Savarafolket har som sagt var en helt egen kultur och de bor i områden som tillhör dem och de bor mestadels i bergsområden. De talar ett mycket, mycket gammalt så kallat primitivt språk och i utseende var de annorlunda än de indier vi träffade från majoritetssamhället.









En av de danser vi såg utförde utomhus då det krävdes utrymme för de rörelser och formationer som genomfördes och när de dansade la jag märke till en person som uppenbarligen ledde dansen och som var ”annorlunda”. Hon såg annorlunda ut för att vara kvinna och jag såg henne som en transperson. Mina kollegor var skeptiska men visst hade jag rätt. Detta var en transperson som var en slags präst som var viktig vid ceremonier och hon servade mellan 10 och 15 byar och dessa byar hjälpte även henne med mat osv. Det som är intressant med detta är att jag för ett par år sedan läste en bok som tog upp ”tredjekönpersoner” i Indien och fann det ytterst fascinerande och det var så häftigt när ”polletten” ramlade ner hos mig och jag faktisk såg en av dessa människor framföra denna dans. Då våra indiska vänner upptäckte vårt intresse för prästen så bjöds hon in och vi fick ställa frågor och det som slog mig var hennes otroligt stolta kroppsspråk och ovanligt fina hållning. Hon svarade på våra frågor och berättade med hjälp av tolk om sig själv och det hon ägnade sig åt. Om jag förstod allt rätt var detta en intersexuell person och att dessa personer är viktiga reinkarnationer för Savara-folket och att de har högt anseende.


















I majoritetssamhället hamnar tydligen intersexuella personer i prostitution men hos Savara-folket är situatione något helt annat.
Senare på dagen besökte vi två internatskolor för Savara-barn, en pojk- och en flickskola, men vi besökte även en Savara-by och fick se hur dessa människor bor och lever och detta var en resa lång tillbaks i tiden om man jämför med Sverige.









Som helhet var det en dag med mycket känslor och vi var all djupt berörda av de människor vi mötte och fick tala med, ett minne för livet!!

Suck suck - Sigh sigh

Såg följande artikel i DN idag. Jag tror att resten av världen behöver räddas från påven. Att han bara orkar när det finns så många andra problem i världen. Är det inte bättre att katolska kyrkan istället lägger energi på att hjälpa de som verkligen behöver det?

I am referring to an article in the largest morning paper here in Sweden, were the Benedict XVI is saying that the world must not only protect the rainforest but also mankind from homosexuals and in Swedish I have written that the mankind should be saved from this old man in the Vatican.... It would be better if he put more energy in saving those people that actually needs help...

19 dec. 2008

Ledig - Holiday

Nu får jag ledigt till 7 januari och det är jag ledsen för, eller vad tror Ni?? Det skall bli så skönt att kunna komma ut med hundarna i fullt dagsljus!! Vi har nog saknat det hela ”gänget”. Det kommet att bli en lugn julledighet och inte så mycket kommer att hända förutom på Annandagen då jag skall döma åt Skaraborgs kennelklubb. Sammanlagt kommer jag att döma 88 hundar och det är dvärghundar, terrier och vinthundar som faller på min lott.

Dagens största ras är ett gäng glada (hoppas att de är glada för det brukar ju mopsar vara!!) mopsar och följt av cavalier och whippets. De senaste åren när jag blivit inbjuden att döma har jag alltid grupp 10 och 9 troligtvis då alla tror att jag är en ”dvrärghundsmänniska” på grund av att jag äger en pekingese, men terrier kan jag så mycket bättre än dvärghundar. Direkt efter gymnasiet så jobbade jag på en kennel i England som födde upp airedaleterrier och i slutet på det jobbet trimmade jag och visade en tik som faktiskt blev kvalificerad till Crufts under whippetuppfödaren och domarlegendaren Bobby James (Samarkand). De som känner mig vet också at jag har en ”soft spot” för en riktigt fin strävhårig foxterrier!!

Now I am off from work until the 7th of January and I am sorry to be off from work for so many days, or what do you think?? It’s going to be nice being able to go for long walks in full daylight!! It’s is going to be a quiet holiday and the only thing that is happening is that I will judge at an open show on Boxing day (of all days). I will judge 88 toys, sighthounds and terriers. Pugs have the biggest entry followed by whippets and cavaliers. The last years when I have been invited to judge at open shows the organisres always gives me sighthounds and the toys and why they give me the toys is probably that I am involved in Pekingese.

To be honest I am much more knowledgeable in terriers and in fact my first job after finishing my A levels was at a kennel outside Canterbury in England were I helped to take care a huge number of airedaleterriers. At the end of my visit in England I trimmed and showed an airedaleterrier bitch that was qualified to Crufts under whippet breeder and legendary judge Bobby James (Samarkand). Those who know me well are aware of that I have a “soft spot” for a truly beautiful wired fox terrier.

Play A While Iittala

Photo: Anita Sandqvist

Tintin is being shown by owner Eila Järvelä last weekend in Helsinki. Tintin got an excellent. Tintin is 11 months in the photo.

Play A While Fazer


Fasu is being shown in Helsinki last weekend in the photo. Fasu got an excellent from the judge. Fasu is 11 months in the photo. Fasu resides with Tarja Pohjanvirta in Finland.

12 dec. 2008

Explanation

Patience wrote this in a comment: “I'm working on my Swedish! The photos are amazing, and you must still be recovering from the trip. The only photo I worry about is the poor fawn dog lying alone in the road. it looks so tragic.”

I must explain that this fawn bitch lived nearby our hotel and she belonged to a group of bitches were off one had a litter and I got the impression this bitch was watching what was going on to protect the group. She was in good condition and was not thin at all which I suppose means she had access to food in some way. I only saw one dog that made us upset and that was an old dog in a village in the countryside that probably did not get off the road in time and must have been hit by a car and he dragged his hind legs behind him and was not in good health…..

Betyg

Usch I helgen är det dags att slutföra “ångestuppgiften” att sätta alla betyg. Trots att jag jobbat många år nu som lärare så blir det inte lättare, snarare tvärtom. Så mycket hänger på de betyg som eleverna har uppnått för att komma in på det program de önskar på gymnasiet. Är väl inte så förtjust i Jan Björklunds skolpolitik men på en punkt är jag överens med honom och det är att det behövs fler betygssteg. I teorin ser det kommande betygssystemet lovande ut med fler steg och förhoppningsvis skall det göra systemet rättvisare.

Det är lustigt att konstatera att vi i stort sett återvänder till det första betygssystemet som användes i Sverige när obligatorisk folkskola infördes på 1800-talet med A, B, C, D och E men också om jag har förstått korrekt ett underkänt betyg (F) i två varianter. Det ena F sätts om eleven har varit närvarande och försökt men inte nått målen och det andra F sätts om eleven helt enkelt skolkat mycket och inte närvarat på lektioner.

Förhoppningsvis skall de nya betygen minska orättvisan jag personligen ligger i betyget G då det är ett stort steg mellan de som just klarar G och de som är på väg mot VG.

India - text in English

Sorry that I have only written about my trip to India in Swedish so far but I will try to translate what I have written in to English quite soon. It’s a bit time-consuming translating long texts…

Mobilen - mobile phone

Tänk vad jag har hängt upp livet på mobiltelefonen. Den är på reparation och det är ju hemskt att jag saknar den.... Det är ju så att jag skäms... Samtidigt är jag irriterad då den är ganska ny och redan krånglar så!!!

I am ashamed that I have gotten used to my mobile so much that I miss it having sent it off to be repaired….. At the same time I am irritated as it is quite new and already starts to have so many problems….

Grattis - Congratulations

"Toto"
Grattis till Ingrid Mai och Birte Nöding för att Betty Barkley Indian Lover (efter Play A While Whistble Bay Ale) blev tysk ungdomschampion i Kassel under Nils Molin.



Congratulations to Ingrid Mai and Birte Nöding as Betty Barkley Indian Lover (by Play A While Whistble Bay Ale) became German youth champion last weekend in Kassel under Swedish judge Nils Molin.

11 dec. 2008

Djur

Vi stötte på mycket djur hela tiden under vistelsen, inte mint var det väldigt mycket djur synligt i trafiken. Det är bara att konstatera, djur i Indien är ”street wise”!! Hundar tittar noga innan de går över vägen och flyttar på sig när en bil tutar (det tutas väldigt mycket!!!!!!!!!!!!!). Just hundar var vanligt förekommande och de lever ett slag parallell-liv med människorna. De rör sig fritt ute på landet i byarna och inne i städerna och lever av vad de kommer över. De lägger sig och sover var som helst när de bli trötta och ca en halvmeter in på motorvägen är inga problem….. Väldigt få av dessa hundar sökte närmare kontakt med människor och de tyckte inte om att vi stannade och tittade på dem, då markerade de med att skälla. Tio minuter senare när vi återigen passerade samma grupp hundar så brydde de sig inte om oss när vi passerade på en meters avstånd, när vi inte brydde oss om dem.

Vi träffade en valpkull utanför ett tempel och de var väldigt sociala så detta avståndstagande är nog helt enkelt ett sätt att bättre överleva som lärs in. Dessa halvvilda hundar var förvånansvärt homogena i typen och kan liknas med en större mer ”bonnig” form av urhund som basenji. De hade i stort sett alltid upprättstående öron och många hade en liten kringla på svansen. Indierna tyckte att min kollega Linda (som föder upp just basenji) och jag var ytterst konstiga som ägnade dessa hundar intresse. I vissa städer ansågs de som ett problem och de avlivades inte utan de steriliserades och kördes ut på landsbygden. Visst finns det rsahundar men de bor bakom ”lås och bom” hos rikare människor, oftast längre norr ut i Indien.

Min fördom om Indien var att det går kor på gatorna lite överallt och visst fick jag mina fördomar besannade!!! I en storstad som Madras (Chennai) finns det inte plats för kor i den extrema trafiken men i lilla Srikakulam där vi bodde fanns det kossor och bufflar frigående överallt och alla djur har en ägare, de är värdefulla!! Kossorna äter mycket skräp som ligger (det var väldigt skräpigt och återvinning har indierna inte hört talas om!”!) på gatorna och de ser välmående ut. Bufflarna rörde sig mer i grupp men även de dök upp lite överallt.

Höns var också vanligt och den typ vi såg var mycket lättare än de vi ser i Sverige och kan kanske liknas mellan bondkatt och siames för att jämföra med katter. När vi körde på landsbygden sprang det höns, inte sällan med kycklingar, lite överallt. Kyckling var mycket vanligt mat i det område där vi befann oss!

Katter såg vi inte så mycket av men de var också oerhört eleganta och fina i typen. Katter är inte så väl sedda då de anses dra med sig dåligt omen.

Tyvärr fick vi inte möjlighet att se mer vilda större djur. I det bergsområde vi besökte dök det upp elefanter i mellanåt, men de var inte så populära då de förstörde på åkrarna och strax innan vi hälsade på hade en grupp män försökt jaga bort en flock elefanter och det slutade med att 16 män dödades av elefanterna…..

När vi var på väg hem vi fick möjlighet att utforska Madras en del och då besökte vi en ”snake park” men det lät bättre i teorin för visst fanns det massor av ormar och krokodiler osv. men det var så skitigt och luktade illa att det tog udden av just det besöket….

I sköldpaddstemplet fanns det naturligtvis lite sköldpaddor.
En kull med valpar vi mötte.

Mor och valp.


Killingar i en by.



Ko och höns i samma by.




En jättetrevlig hund vi mötte utanför Madras flygplats.





Mitt på stora genomfartsgatan inne i Srikakulam mötte vi denna grupp med bufflar!!!






På en gata utanför hotellet bodde denna tik och ett par hundar till.








Inte en ovanlig syn i Srikakulam district - kunde lika görna varit för tusen år sedan!!








9 dec. 2008

Morgonsamling - OBS! Stor fil!!

Skolan

"Praktiskt" med cykeln i klassrummet!!
Pojkar från Savara-stammen uppställda för att säga adjö och ni skulle ha hört vilket tryck de hade i rösten!!!

Denna utsikt hade eleverna från klassrummet på en pojkskola!


Kolla hur vi blev mottagna på en flickskola!!




Elever som skall äta lunch och vi ser kastrullerna i bakgrunden.



Inne på gårdsplanen på denna skola hade Rotary finansierat en brunn och det kom in personer för att hämta vatten och tvätta sig när lektioner pågick, men eleverna var naturligtvios vana!!






En stolt SO-lärare visar upp undervisningsmaterial






En typisk syn från ett indiskt klasrum i Srikakulam District






Ännu ett varmt välkomnande!!


















Vårt huvudmål med resan till Indien var att besöka ett stort antal skolor och specialstudera vilken sorts lärprocesser vi kunde. Vårt fokus skulle ligga på matematik men vi besökte även andra lektioner för att kunna jämföra. De är verkligen duktiga på matematik i Indien och de årskurser vi tittade på låg långt föra vad en klass i motsvarande ålder håller på med i Sverige och frågan är varför verkligheten ser ut så? Vi i gruppen som åkte har redan börjat spåna på vad de gör annorlunda och vad vi kan ta till oss i Sverige. Metoden går mycket ut på att i kör upprepa de delar eleverna måste ha för att lösa ett problem men de skall även kunna bevisa de matematiska utsagorna. Det visade sig att samma metod används genomgående oavsett ämne men att det inte var lika användbart inom SO som jag håller på med. På en lektion höll de på med hur Indien styrs och de upprepade gång på gång hur ofta det väljs president i Indien, hur många som sitter i parlamentet osv. men de diskuterar aldrig varför de har demokrati och vad är demokrati, något vi finner så viktigt i Sverige.










Vi blev mottagna som kungar och drottningar på alla skolor och i början var det generande men till slut vande man sig vid att massor av folk tittade på oss och satte oss totalt i fokus!! Överallt bjöds det på mat, sötsaker och vi fick blommor osv. De var helt enkelt oerhört generösa.
Den metod som i så stor utsträckning används i Indien är nödvändig med tanke på de resurser de har till sitt förfogande. I Sverige skall elever mer och mer söka sin egen kunskap men i en fattig del av Indien finns inte tillgång till datorer och böcker så det blir mest så kallad ”svarta tavlan undervisning” i stora klasser. Den minsta klassen jag såg var runt 45 elever och den största runt 150!!!!!! Men även i en så stor klass var det lugnt och inte stökigt alls!!
I klasserna satt eleverna flickor på en sida och pojkar på den andra (utom i de skolor vi var på med enbart flickor eller pojkar). De satt oftast på golvet i rader och i varje rad satt ofta en extra duktig elev och hon/han hade som extra uppgift att hjälpa sina kamrater i raden på rasten med skolarbetet. I Indien är det inte individen som går i skolan utan barnet representerar sin familj/släkt och det är en ära att gå i skolan och läraren är lite av ”Gud”.










Då och då hände lite spännande saker man inte är beredd på. Uppe i bergen på en pojkskola där barn från stamsamhället Savara gick på en internatskola hamnade jag på en lektion i Telegu (det språk som talas i Srikakulam district där vi var) och en äldre manlig lärare berättade en saga om vartannat på Telegu och engelska. Efter en stund inser jag att han berättar sagan för mig och inte för sin klass. Jag fattar bara hälften av vad han berättar och han sjunger stora delar av sagan. När han är klar efter 20 minuter frågar han mig: Am I a good teacher? Vad skulle jag svara??? Jag sa att han sjöng väldigt fint och då blev han glad!!










Vi besökte även en flickskola där flickor av Savara-ursprung gick på internat och där fick jag svara på många frågor om Sverige och visa svenska pengar som de var så fascinerade av!!! Flickor av Savara-ursprung såg annorlunda ut än flickor av ”majoritets-ursprung” i andra byar och samhällen vi besökte.

5 dec. 2008

Levande död... - Living dead...

Jag har varit så förbenat trött hela veckan och lagt mig 21.00 och sovit till 07.00, så har inte haft energi att skriva något i veckan. Hoppas att energin återkommer nu i helgen så skall jag börja författa lite!! Har även haft en del utvecklingssamtal i veckan och hur smart var det av mig att boka in dem denna veckan??

I have been extremely tired this week and gone to bed 9 pm and I have slept until 7 am, so I have not had any energy to write anything.... I hope the energy will come back to me this weekend so I can start to write a bit!! I was stupid enough to book talks I have with parents and pupils I have ónce every semester to talk about how the pupils are doing in school. Not very smart of me to have such talks this week.....

2 dec. 2008

Play A While Fazer


Both photos taken by Jaana Porkka

Tuija Elomaa skickade denna bilden av Play A While Fazer, ”Fasu” som är en son till Juni (Ch Play A While Late Red Autumnhop Ale). Fasu gjorde sin debut i Jyväskylä i helgen som gick med ett förstapris.


Tuija Elomaa kindly sent me this photo of Play A While Fazer, ”Fasu” who is a son out of Juni (Ch Play A While Late Red Autumnhop Ale). Fasu did his debut in Jyväskylä last weekend winning a first prize.

Hemma igen - Back home

Cute puppy outside the Turtle temple. One puppy in a big litter
Water collecting in a small village

Up in the mountains in Savara country (Savara is a tribal group)


A very old place for meditating overlooking a river ending up in the Bengal Bay (a couple of miles downriver)



We were blessed by this Hindu priest who chanted in sanskrit and did yoga-




The famous sun temple Arasavalli





A happy girl at a girl's school wanting her photo taken.






Hej läsare!! Är nu hemma från Indien. Vi blev kvar en dag extra på grund av bombingarna i Mumbai . Vi skulle ha flugit hem via Mumbai så vi fick boka om våra biljetter och flyga via Chennai (Madras) istället. Det har varit en fantastisk upplevelse på alla sätt och jag skal skriva och dela med mig av det jag upplevt. Kommer att skriva under olika teman istället för en sammanhängande kronologisk story. Ett par smakprov bland alla foton jag tog under veckan. Tyvärr gick det inte att blogg från Indien….

Hi reader! Back from India. We had to stay on one extra day becuase of the terror attacks in Mumbai. We were supposed to have flew to Mumbai to catch a plane for Paris (and then Gothenburg). Luckily we could rebook and go home via Chennai (Madras) instead. It was an fantastic experience in many ways and I will try to write a bit out trip on the blog and instead of writning a chronological story I will write in certain themes. I will give you a taste of what we met in a couple of all the photos I took during the week. It was not possible to blog from India…