13 okt. 2009

PRAO

Idag har jag spenderat morgonen och förmiddagen att besöka elever som är ute på PRAO. Under många år så var tyvärr PRAO:en utlagd så att vi lärare inte kunde göra besök ute på arbetsplatser.

Trevligt var att de handledare som jag träffade tog uppgiften på stort allvar opch såg till att eleverna fick göra meningsfulla uppgifter och ännu bättre, jag fick lovord över seriösa och intresserade elever som jobbade bra!!

För många herrans år sedan när jag PRYADE, som man kallade det då, så var jag tvungen att följa den normala arbetstiden och ett ställe började 06.40 och det vara bara att infinna sig... Numera kräver arbetsplatserna att de kommer normal skoltid och jag ifrågasatte varför, men då sa en handledare, att om vi kräver det orkat de två dagar och sen ringer de och säger att de är sjuka. Han menade på att jag som hunnit nå 40 hade en annan inställning när jag var i samma ålder???

Hann med ett besök på den trevliga träfabriken Kvänums kök där kök tillverkas efter måttbeställning och de har en utställning längs med E20 mellan Skara och Vara som är värt ett besök!!

Besökte även Swegon där jag själv jobbat en gång i tiden innan jag utbildade mig till lärare. Intressant att konstatera med Swegon var arbetsmiljön som nu var ovanligt tyst för att vara ett metallföretag!!

Kvänum är lite av gamla Skaraborgs eget Gnosjö och det ligger ett flertal stora framgångsrika företag i detta lilla samhälle och ovanligt mycket entreprenörsskap råder!!

1 kommentar:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Hoppsan! Jag har precis haft min praktik och där togs ingen hänsyn till att man var elev. Jag följde min handledares schema och började 7 de flesta dagar. Det var bara att bita ihop och kliva upp 5 för att hinna med hundar m.m. Tack o lov trivdes jag kanon på min praktik, så 4 veckor gick alldeles för snabbt =)