31 mars 2008

Koutställning

En klass av förstagångskavlvare med ettan längs till vänster som vann då hennes juver var bäst!!

Championatrosett


Elisabeth Theodorssons två nya champions



Under helgen som gick besökte vi något nytt, en koutställning. På jordbruksgymnasiet Uddetorp utanför Skara ställdes massor av kor utav olika raser ut! På utställningen träffade vi Elisabeth Theodorsson som är så framgångsrik med sina cairn terriers och hon förklarade hur allt gick till för att ställa ut kor. Vilket jobb för att vara redo för ringen med speciell mat upp till 6 månader innan utställningen och tvätt av varje ko en gång om dagen i en vecka innan uppvisningen. Klippning ingick också!! Men så har jag aldrig sett kor med så vit ren färg!!


Domaren gick igenom varje ko och placerade 1-5 och efter det så tog han en mikrfon och gav öppen kritik och det var extra intressant för en oinvigd!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu när du har blivit invigd i koutställningsvärlden rekommenderar jag dig att åka på inomgårds-Elmia och titta på tjurutställningarna av köttraser. Det är ordentliga grabbar :)

Sagoruna sa...

Det ska klaffa med kalvningen med så att juvret är maximalt snyggt så det är planerande flera år i förväg till en viss utställning med en viss ko. Såg ni själva finishen av korna med med kammning och sprayning av överlinjens päls? Spännande värld det där med koutställningar! Hoff´s är ju skåningar dessutom!

Susanne Lindström sa...

Funderar du på att byta djurbranch? Viva vita activa! Hur skulle livet te sig om människan inte skapar något varaktigt och inte lämnar utrymme för handling, samtal och tänkande? Varför inte kouställning?

Susanne Lindström sa...

Öppen kritik vore något på hundutställningar! Så otroligt lärorikt det skulle vara!

Anonym sa...

Min åsikt om hundutställningar är att det borde vara flera domare i varje klass samt, som någon annan nämnde, öppen kritik.

Play A While sa...

Nja, fler domare??? Jag ställer ut för en specifik domare för att jag vill höra just den personens åsikt om min hund, inte för att få den mest "objektiva" bedömningen av hunden. Vet att man i hästsammanhang (bl a arabutställningar) har fler domare som delar ut poäng.

Linda Esseholt sa...

Ko-olt :-)