23 apr. 2008

Vågat projekt??

Vara kommun planerar ett stort och enligt många vågat projekt. Hela planeringen kallas Vara Horse Arena och ligger någonstans i femhundramiljonersklassen för att genomföras. Sedan tidigare har kommunen byggt och driver ett stort konserthus som länge var hårt kritiserat men som nu fungerar mycket väl med fullt hus för det mesta och allt från opera till kända rockgrupper frekventerar Vara numera. Så frågan är om kommunen kan ro detta jätteprojekt inland? Under kommande Gothenburg Horse Show skall det hela marknadsföras. Kommunen har skrivit ett avtal med Värsåsvillan att bygga de bostäder som skall ligga i anslutning till arenan. Många kommuninvånare är kritiska och menar att pengar tas från annan viktig verksamhet, men då tanken är att befolkningen i kommunen skall växa så tycker jag ändå att det i långa loppet kan komma kommunen till godo.

Högstadieskolan där jag jobbar ligger så till att de framtida familjer som flyttar till arenan och har barn i skolålder börjar på vår skola och då elevunderlaget kommer att minska framöver kanske arenan kan bidra med nya elever??

Arenan kommer att ligga alldeles i närheten av Larv där Skaraborgs kennelklubb numera huserar sin utställning i början av maj varje år.

1 kommentar:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Imponerande!!! Heja Vara kommun :D