3 sep. 2009

Irriterande djur!

Sent under våren i år flyttade en rovfågel in vår trädgård. Då jag är totalt okunnig vad det gäller fåglar vet jag inte bestämt vilken art det handlade om men misstänker att det var en ormvråk? Då vi under sommaren har haft en valp av mindre ras var det obehagligt när fågeln "lågsniffade" över tomten och kollade in vad "lunchbordet" hade att erbjuda och man kunde riktigt se att den tänkte "mums" när den såg valpen som lätt hade kunnat bli ett byte... Valpen fick därför aldrig vara utomhus utan uppsikt. Denna typ av rovfågel har också ett irriterande sätt att sitta och skrika olika delar av dygnet och tidigt på morgonen är ju ingen höjdare!!

I mitten av sommaren vaknade jag en lördagsmorgon av att det lät som någon försökte slå ut ruten i vårt badrum på övervåningen. Yrvaken for jag upp och förväntade mig se en inbrottstjuv på väg in men döm av min förvåning när det var en kråka som satt och pickade så hårt den kunde på fönstret. Tyvärr var detta starten på en morgonprocedur jag inte uppskattade så värst mycket, runt 5 på morgonen dök alltid kråkan upp och satte igång.... Kan det ha varit så att den såg sin spegelbild?? När jag kom på att jag kanske kunde skriva ut bilder på rovfåglar och sätta i fönstren för att skrämma den så upphörde denna "mysiga" morgonvana...

Nu har det varit lugnt ett tag, men igår när jag hade lagt mig hade en katt bestämt sig för att den absolut skulle flytta in hos oss och satt utanför och jamade högre än vad jag visste en katt kan!! Hoppas att den tröttnade när vi inte brydde oss om den och att den dragit vidare och förhoppningsvis gått hem!!

4 kommentarer:

Inger sa...

Hihi, inte är det kul med ett "rikt djurliv", alla ggr!
Får vara nöjd med mina "tysta paddor":-))!
Fast grannen har en tupp som vaknar vid 4 på morgonen - vi, inkl gäster, har funderatpå "strypning" ett antal ggr. Men man vänjer sig.....

Anonym sa...

Om du vill kan Leo komma och hälsa på nästa helg....... Vi har varken fåglar eller kattor på tomten... :)
kicki

Play A While sa...

Men han fixar väl inte rovfåglar?? Hade jag släppt ut JUni hade det inte varit mycket kvar av katten. Det sorgliga är att det är en hona som kommer "hem" när hon är dräktig. hennes ägare flyttade från vårt hus till ett annat ett par kilometer bort, men när det är "dags" kommer deras honor tillbaks "hem".

Anonym sa...

Nej, men då tror jag vi hoppar över besöket av Leo! Stackars katt!!
kicki