29 sep. 2009

Vara Horse Arena

Jag har tidigare nämnt det omstridda projektet Vara Horse Arena. Igår klubbade Vara kommunfullmäktige igenom detta stora åtagande i en liten kommun. Till våren skall grävskoporna börja gräva och när allt är klart kommer ett nytt hästcentrum vara klart. Finansieringen har varit det största problemet men tre lokala företagare har gått in med flera hundra miljoner och lokala företag skall kontrakteras för att bygga hela anläggningen.

Högstadiet jag jobbar på kan inom ett par år ha ett för litet elevunderlag för att det skall motivera att det behålls och att eleverna istället bussas in till Vara och höstadieskolan där. Förhoppningen är att att Vara Horse Arena kommer att dra nytt folk till bygden och då även kanske skolan i Kvänum som ligger ett stenkast från platsen där det kommer att byggas.

Ni som varit på utställningen i Larv har passerat där arenan kommer att ligga. I ett tidigt skede tog jag kontakt med den person på kommunen som jobbat med projekteringen hela vägen och förklarade det "skriande behov" hundsporten har för bra inomhushallar för hundutställningar och hon lyssande på mig så vi får se hur det går?? Problemet kan kanske bli att det blir alldeles för dyrt att hyra på arenan så at klubbar ändå inte kommer att kunna utnyttja detta om möjligheten kommer att finnas? Vi får hoppas att mina tankar är helt fel!!

Sedan tidigare finns ett konserthus i Vara och även detta projekt var mycket kritiserat från början men har fallit väl ut och besökare kan se allt från världsstjärnor till lokala förmågor och är mycket välbesökt!!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ja nog är Horse Arena bättre än Medeltidens värld i alla fall. Hoppas det går bra och det vore ju förträffligt om det gick att arrangera hundutställningar också för ett rimligt pris, vill säga.

Zahleka sa...

Skönt att de ÄNTLIGEN har bestämt sig för att bygga - vilket kommunalt drama det har varit!!