7 nov. 2008

Greta - Ch Play A While Pistepirkko

Greta och jag på Krägga i regnet då hon ändå visade sig förträffligt och blev tvåa i en stor klass!
Greta i maj i år strax över 13 år då hon blev BIS-veteran under Iva Kimmelman på den finska specialen!

Greta 3 månader. När Tuija skickade denna bild förstår ni nog att jag blev i "extas"!!


Tyvärr finns inte Greta, Ch Pipsqueak Pistepirkko, med oss längre. Greta fick ett långt och bra liv hos Tuija Elomaa och nådde den aktningsvärda åldern av 13.5. I maj 1995 såg Greta och hennes syskon dagens ljus och jag var med när kullen föddes hemma hos Tuija Elomaa i Helsingfors. Meningen var att Greta skulle flytta till mig i Sverige. Greta var undan Nina, Peperone Piaffe och därmed en halvsyster till min Buddha, Ch Play A While XXXX. Gretas pappa var den vackra whippetkillen Gama, Ch Kipin Kapin Goddfellow.Jag hade inte hjärta att dela på Greta och Tuija så hon fick stanna kvar i Finland men Greta var gäst hos mig flera gånger för att ställa ut sig och ha en kull på Play A While och Greta delägdes av Tuija och mig. Jag kunde inte ha kullar vid den tidpunkten och frågade Tuija om hon inte kunde tänka sig att låna Nina av mig för en kull. Jag fick träffa Greta två gånger i år och i maj i Finland var hon så fin när hon var BIS-veteran under Iva Kimmelman (Merci Isle).
På Krägga visade jag Greta under Mary Lowe och hon vägrade att tro på mig när jag sa hur gammal hon var och i regnet travade Greta trots sin ålder med lätta steg fram till en andra plats i en stor klass. Greta hade i somras börjat höra dåligt så jag fick vara mer noga med att jobba med händerna när vi skulle samarbeta men hennes luktsinne var det inget fel på och de köttbullar jag använde uppskattades mycket och jag fick skärpa mig för att inte skrika rakt ut när Greta tog fel på köttbullen och ett av mina fingrar……!!!!Greta var snällheten personifierad och hon var allas bästa kompis. Precis som sin mamma och många syskon och halvsyskon var Greta väldigt hungrig och hon gjorde alltid allt hon kunde för att komma åt mat och jag skulle kunna sitta här länge och skriva om olika dylika händelser!!
Tuija blev förskräckt när hon frågade mig om jag hade någon idé till Gretas kennelnamn och jag var då förtjust i finska rockgruppen 22 Pistepirkko och föreslog det glatt men Tuija såg ganska förfärad ut men gick med på det och än idag beskylls jag för att det är mitt fel att syskonen har ”konstiga” namn.Tacksamhet går till Tuija som tog så bra hand om Greta så att hon som alla Tuijas hundar alltid lever ovanligt långa liv.Greta är mamma till en hel rad fina barn och jag är stolt över Gretas dotter Ch Play A While Blå Tåget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Freja(Blå Tåget) och jag vill på detta sätt beklaga att Greta inte finns med oss längre.
Samtidigt skänker vi en tacksamhetstanke till denna fantastiska hund!!
För utan henne hade vi inte haft vår underbara Freja - som förgyller vår tillvaro på så många olika sätt - och som Greta präglat både med sin personlighet och enorma snällhet!

Inger