17 nov. 2008

Ingen utställning och Indien

I lördags vaknade jag och bestämde mig för att inte åka till Sjuntorp. Jag var så trött så jag somnade om och vaknade inte förrän 11.00 så jag behövde nog sova. Kan mig veterligen aldrig komma på något endaste tillfälle jag gjort så här tidigare?? Sen var jag pigg resten av helgen och handen på hjärtat så saknade jag inte att åka till utställningen. Jag har ju besökt en och annan utställning genom åren…..

Just nu håller vi på med de sista förberedelserna inför Indien-resan. På onsdag skall jag och två kollegor bege oss ner med tåg till Lund över dagen för att träffa en forskare som är riktigt duktig på det indiska skolsystemet för att ännu bättre vara förberedda inför alla besök vi kommer att genomföra nästa vecka. Då vi kommer att vara mycket ute på landet i östra Indien så har vi varit tvungna att ta massor av sprutor och det är skönt att det är över nu för så kul är det inte att ta sprutor…. Man försöker förbereda sig mentalt att vi kommer att få se mycket fattigdom men jag tror inte man kan tackla det förrän man befinner sig i dylika situationer. Vi kommer att besöka en skola som ligger väldigt ensligt och det är en skola i ett stamsamhälle och det tycker jag låter extra spännande.

På lördag beger vi oss iväg väldigt, väldigt tidigt med flyg från Göteborg och sedan via Paris, Madras och Hyderabad skall vi sedan anlända i Srikakulam där vi skall vara under vistelsen.
Johanna som har jobbat som vikarie på skolan tidigare skall täcka alla mina lektioner och det känns tryggt då jag då vet att det inte blir några problem. Johanna är mitt i sin utbildning till lärare så det blir bara bra för henne att få komma ut lite i verksamheten (och tjäna lite extra pengar!!!).

I morgon när gruppen som skall åka till Indien träffas skall de lokala ”blaskorna” komma och då skall vi berätta om vårt projekt och framförallt i dessa tider måste vi tydligt framföra att det inte kostar kommunen ett enda öron, det projekt vi nu genomför. Projektet ligger under Sala Ida och till och med våra vikarier betalas via projektpengarna.

”In case of emergency” är diverse preparat inköpta som Resorb osv. om Montezumas hämnd slår till……

5 kommentarer:

Whippeten Nota sa...

Det låter spännande med en resa till Indien och säkert oerhört lärorikt med tanke att det inte är en semester tripp ni ska på! Hoppas ändå ni får tid över till att slappa lite =) Hoppas du hinner uppdatera lite via mobilen här på bloggen så man får se och höra hur det går. Om det finns nån whippet population i Indien vore det ju roligt att höra om sånt med ;)
Trevlig resa!

Play A While sa...

Det skall bli spännande!! Nu åker vi till fattigaste delen av Indien så uppfödning av whippet lär nog ligga långt borta....

Zahleka sa...

Jag är mest stressad att jag ska glömma något hemma! Vi har varit flitiga i år Henrik, först Budapest tätt följt av Prag och nu Paris och Indien! Undra om din granne med skördetröskan är lika aktiv på resefronten :-)

Elin sa...

Men Henrik! Först nu jag upptäcker din blogg. Fantastiskt kul att få veta vad du har för dig. Och otroligt roligt med Indien.

Kram

Play A While sa...

Han har säkert varit hela vägen till Sahlins inne i Kvänum....

Zahleka sa...
Jag är mest stressad att jag ska glömma något hemma! Vi har varit flitiga i år Henrik, först Budapest tätt följt av Prag och nu Paris och Indien! Undra om din granne med skördetröskan är lika aktiv på resefronten :-)

den 21 november 2008 13:14