3 feb. 2009

Kaffe


Kaffe är inte för alla, eller är det????

Jag gillar det mesta i mat- och dryckesväg, men det finns något jag fullkomligt avskyr och det är kaffe. Detta framstår ofta som konstigt och förvånande av människor jag träffar som inte vet om det. Det förväntas av vuxna personer att de skall dricka kaffe och gör man inte det så ”borde” man ju i all fall dricka te. Jag dricker te men inte så speciellt ofta och det är inget jag ”längtar efter”. I och med mitt jobb så hamnar jag på diverse möten, konferenser osv. och att då inte dricka kaffe eller inte känna för te gör att man upplevs som problematisk, för vad skall då erbjudas. Det behöver inte ansvariga för kaffe osv. tänka på då jag i stort sett alltid fixar det själv då jag vet vilka problem som kan uppstå. Det som jag nu skrivit är inget brydsamhet för mig då jag är så van och som sagt alltid ligger ett steg före och ordnar själv vad jag vill ha.

Det som blir störande i längden är när samma personer varje gång måste kommentera att jag två möten i rad haft vatten och en banan med mig: ”jaha, du kör samma förtäring som vanligt”, sagt med lite överlägsen röst. Kommentaren kommer, förmodar jag av att jag bryter en norm, att alla skall dricka kaffe. I och med att jag har intar något annat synliggörs det så tydligt, men den person som kommenterar tänker inte på att den faktiskt dricker kaffe och äter en kaka för ”etthundardegången” vi träffas på ett möte. Vem är det som egentligen intar samma förtäring, men jag kommenterar inte det för det är väl ändå så att den andra personen ”har rätt”, eller……

Kan inte jag få dricka min saft, cola, vatten eller vad jag har med mig ifred utan att någon måste påpeka det och att jag måste behöva förklara mig???

Slutligen kan jag säga att kaffe är så vidrigt för mina smaklökar att om jag var tvungen att dricka en kopp kaffe skulle den snart komma upp igen….

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar själv kaffe latté med socker i och har inga problem alls med icke kaffedrickare många av mina vänner dricker inte kaffe.

Jag skulle däremot inte kunna dricka kaffe utan socker.. blää..

Skoj att Mämma är dräktig Henrik, det ska bli så jättespännande att se vad denna kombination kan ge.

/Mia W

Elin sa...

Vad vore världen utan mångfald?

Elisabeth Alström sa...

Jag hade en arbetskamrat som bara drack vatten och en frukt när vi fikade och drack kaffe. Hon tyckte att vi drack ju också vatten, kaffe består ju av vatten med lite smak i och det kan hon ju ha rätt i. Alltså det är ju inga problem med det. Men när någon kommer hem till oss och man inte vet att de inte dricker vare sig kaffe eller te så ställer det till det lite för vi har aldrig någon läsk eller saft hemma. Då tycker man det är "fjuttigt" att bjuda en person på vatten. Det är liksom inget man bjuder på. Så jag förstår att du har med dig själv för att slippa tjatet. Självklart får ju var och en dricka vad den vill, konstigt vore ju annars.
Väntar med spänning på Memmabebisar, men bara för att titta!!

Whippeternal sa...

Normer är normer är normer... Tänk att man inte kan välja att inte dricka kaffe utan att bli ifrågasatt! Jag blir också väldigt ofta ifrågasatt för att jag inte äter kött och fisk, fortfarande.

Men du, jag hoppas att allt är bra, att det går fint med dieten och med Memma.

På min blogg hittar du en liten oansenlig, men kanske lite rolig "utmaning"!

Sara och Miki sa...

Jag håller med dig! Bloggade faktiskt själv om hur alienifierad man blir av samhället när man inte dricker kaffe. Skumt det där. Finns ju inget bra eller nyttigt med kaffe alls! Hälsa Memma och "mammsen" från oss

Jenny, Nokia o Gråbo sa...

Konstigt att det aldrig ifrågasatts varför det alltid ska bjudas på kaffe o kaka på möten etc. Det måste väl ändå finnas fler än du som vill ha annat?? Min egen erfarenhet (på arbetsplatser) är att det ofta finns "flaskvatten" och frukt att välja.
Då är det som Elisabeth skriver värre "hemma hos" för här finns nog inte heller så mycket spännande att bju på förutom vatten.

Anonym sa...

Jag dricker inte heller kaffe eller te och då får man höra: När ska du bli vuxen och börja dricka kaffe? SÅÅÅÅÅ tröttsamt! Ge mej mjölk eller cola så klarar jag mej bra.

Hälsningar
Lisa Winder

Play A While sa...

Heja Lisa!!!!

AL - Balzac sa...

Normer:
Jag drack inte kaffe förrän jag började jobba på Posten, men det var ju ganska längesedan. Nuförtiden har jag en regel och det är att om man är på "kundbesök" (dvs hos en arbetsgivare) tackar man alltid ja till kaffe eller te. Sen är knepet att man inte behöver dricka upp det man fått i koppen. Man tackar bara för kaffet/teet och går glatt därifrån!