23 jan. 2008

En person att "impas" av

Jag beundrar människor som är fullständigt hängiva och duktiga inom något gebit. Det kan vara allt från idrottsmän till släktforskare. En av de mer fascinerande idrottsmän som är aktiv i Sverige är Jonas Colting. Ringer det några klockor när Ni läser hans namn? Han är en av de mer framgångsrika inom sin sport men är okänd för flertalet. Jonas Colting ägnar sig åt triathlon med betoning på de riktigt långa sträckorna. Han fick en viss uppmärksamhet för några år sedan när han gav sig på att inom 24 timmar genomföra klassikern (Vasaloppet, Vansbrosimningen, Vätterrundan och Lidingöloppet) med den förändring att han åkte rullskidor mellan Sälen och Mora. Med transporter osv. kom han i mål 25 timmar och 17 minuter senare. Han har med framgång deltagit i så kallade ultra-triathlon där deltagarna simmar 1 mil, cyklar 43 mil och avslutar med 84 kilometers löpning och allt på tre dagar!!

Jonas Colting förespråkar och äter själv paleodiet (stenålderskost) som innehåller: grönsaker, nötter, kött och fisk, frukt. Spannmål och mejeriprodukter utesluts. Tydligen är denna man sällan eller aldrig sjuk och brukar säga att längdåkarna är fast i ”pastaträsket” och Jonas menar att skidåkarnas kost leder till att de oftare blir sjuka. Häromåret gav han ut boken Jag vill ju bara se snygg ut naken där han berättar hur han äter och tränar men boken riktar sig främst till vanliga motionärer och just kapitlen om mat finner jag extra intressant!

Jonas Colting har en rolig blogg som jag i mellan åt besöker då han tycker till om många saker och vi som läsare får en inblick i en elitidrottsmans träningsvardag.

www.colting.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Återigen en idrottsman jag aldrig hört namnet på! Man lär sig mycket nytt när man läser din blogg Henrik! Kul!
Mvh Marie Sandberg