27 jan. 2008

"Hatobjekt"

Detta vindkraftverk står ca 400-450 meter från mitt hus. Jag vet att vindkraft är bra för miljön men när ljudet från det surrar i min sovrumsvägg klockan 07.00 en söndagmorgon och att skuggorna från vingarna gör att det är som att någon tänder och släcker lyset hela tiden, då blir jag "vred"!!

3 kommentarer:

Sagoruna sa...

Du får byta rum att sova i till ett som ligger bort från vindkraftverket! Tänk om det var lika enkelt att ta bort störande ljud från den man delar säng med... Jag är inne på min andra snarkande sambo även om nuvarande inte snarkar alltid eller jättehögt alltid. Så jag har inte det minsta medlidande, fast jag klarar ju att sova i de flesta miljöer. Är miljötränad sen småbarnsåren då föräldrarna är partyande 40/50 talister och släpade med oss överallt så jag har sovit till dunket av många dansband minsann!

Jenny,Nokia och Leo sa...

Usch! jag hade blivit galen om jag haft en sån jättesnurra som granne. Innan vi flyttade till vårt hus och fick lugn o ro (det borde faktiskt vara en rättighet att kunna sova på nätterna) var jag också "vred".
Bodde 4 år i centrala Malmö och var störd av både grannarna, pga det var så lyhört i huset och trafiken utanför. Oftast var det tyst och så gott som ingen trafik från midnatt och fram till 4-5 tiden på morgonen, men helt säker kunde man aldrig vara.
Räddningen hette ÖRONPROPPAR, utan dessa hade jag inte överlevt!!!

Linda Esseholt sa...

Härligt att komma upp vid sju-snåret en Söndag! Jag kanske skulle be att de installerade ett här i Fyrunga också :-) Jag hade nog bekymrat mig över ljudet för hundarnas del. Jag gick ju förbi en av snurrorna med mina hundar en dag och Benji blev livrädd!! Jag trodde att hon hade fått en hjärnblödning för hon släpade bakbenen efter sig. Jag var helt förtvivlad!! Som "tur" var så uppenbarade sig en hare och då förstod jag att det inte var tal om hjärnblödning iallafall... Men de tittade misstänksamt på snurrorna hela vägen hem. Ljud eller ídiotisk basenjiidé - vem vet?